Ohjelmistossa nyt:

  Noppa
  Näetkö punaista?
  Valintakoe
  Trubaduurit

Värikoodit:

  Draama
  Komedia
  Musikaali
  Lapsille
  Nuorille
  Ikäihmisille
  Muu

Aiemmat tuotannot

Äänipeto IdeaTicket-lippuvarauspalvelu IdeaTeatteri Facebookissa!
Näetkö punaista?
Näetkö punaista?

Näetkö punaista? -monologi sopii yläkoulujen oppilaille ja vanhemmille. Tarinassa on kouluarjessa tapahtuvia ristiriitatilanteita ja niiden ratkaisuja. Vastuun ottaminen omista teoista on monologin keskeinen viesti: ärtymyksen ja kiukun tunteita voi hallita. Ihmisen kuuluu pitää puolensa rakentavin keinoin eikä räyhäämällä. Esityksessä on käytetty hiukan huumoria ja yleisöä osallistavia tehtäviä.

Näetkö punaista? -monologi toimii draamallisena keskustelunavaajana. Esityksen jälkeen keskustelua jatketaan valmiiden purkukysymysten ja toiminnallisten tehtävien avulla oman opettajan tai muun ohjaajan kanssa. Käsikirjoituksen noin 35 minuutin näytelmään on tehnyt Jenni Helenius ja roolissa nähdään Jaakko Loukkola. Näytelmän ohjauksesta vastaa Jyrki Kanerva.

Esitys soveltuu käytännössä tilaan kuin tilaan, kuten koululuokkaan tai liikuntasaliin. Esityksiä järjestetään tilauksesta koululaisryhmille ja vanhempainiltoihin ja tapahtumiin ympäri Suomen. Tutustu näytelmän esitteeseen!


Tutustu myös IdeaTeatterin ja saman työryhmän alkoholikasvatusaiheiseen NOPPA-monologiin ja nuoren aikuisen elämänvaihetta käsittelevään Valintakoe-monologiin!